18 Mar
18Mar

Πέρσι το καλοκαίρι, έζησα μια εμπειρία που με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο τη φύση και ιδιαίτερα ένα φυτό που έλεγα στους άλλους πως να τη χρησιμοποιήσουν: την Αλόη Βέρα. Ένα Σαββατοκύριακο, ενθουσιασμένη με την ιδέα του να απολαύσω τον ήλιο, αλλά και τρελαμένη να ετοιμάσω τα παιδιά και τα πράγματα για τη παραλία ξέχασα ένα βασικό κανόνα της καλοκαιρινής περιποίησης: το αντηλιακό

Το αποτέλεσμα ήταν ένα αφόρητο ηλιακό έγκαυμα που με έκανε να αναζητήσω επειγόντως μια λύση. Αφού δοκίμασα διάφορες κρέμες που είχε η μητέρα μου χωρίς ιδιαίτερη ανακούφιση, θυμήθηκα πως είχα πάρει μαζί μου το emergency spray και το concentrate gel aloe. Εφόσον γνώριζα για τις καταπραϋντικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα εφάρμοσα το τζελ απευθείας στις καμένες περιοχές του δέρματός μου. 

Η ανακούφιση ήταν σχεδόν άμεση. Το δροσερό τζελ ηρέμησε το κάψιμο και την ερυθρότητα, προσφέροντάς μου μια αίσθηση ευεξίας που δεν είχα φανταστεί ότι ήταν δυνατή υπό τις συνθήκες. Μέρα με τη μέρα, με συνεχή εφαρμογή, το δέρμα μου άρχισε να ανακάμπτει και να θεραπεύεται, αποφεύγοντας περαιτέρω επιπλοκές ή φλεγμονές.
Αυτή η εμπειρία μου έδειξε όχι μόνο την αξία της Αλόης Βέρα ως φυσικού θεραπευτικού πόρου αλλά και τη σημασία της επαφής μας με τη φύση και την εκμετάλλευση των δώρων που μας προσφέρει με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Από εκείνη την ημέρα, έχω πάντα στη τσάντα μου αλλά και στο σπίτι μου την αλοη Βέρα.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.