31 Mar
31Mar

Η αλήθεια είναι πως με τη μεγάλη μου κόρη δεν είχα ποτέ αυτό τον πονοκέφαλο με τα μαθήματα!

Ήρθε όμως η μικρή με το πείσμα της και το αθώο χαμόγελο της και κάπως μ έβαλε να σκεφτώ τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνει τα μαθήματα της και να είναι μια ώρα ευχάριστη και για εκείνη και για μένα!

Αν και εσάς το παιδί σας δεν θέλει να κάνει τα μαθήματά του για το σχολείο, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τρόπους να τον ενθαρρύνετε και να τον υποστηρίξετε

Εδώ είναι μερικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  1. Διαπραγμάτευση: Καθιερώστε μια συζήτηση με το παιδί σας και ακούστε τους λόγους που δεν θέλει να κάνει τα μαθήματά του. Προσπαθήστε να βρείτε μια λύση που θα είναι αποδεκτή και για τις δύο πλευρές.
  2. Αναγνώριση των Αιτιών: Κατανοήστε τους λόγους που το παιδί σας δεν ενδιαφέρεται για τα μαθήματα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο σχολείο, δυσκολίες με το μάθημα ή άλλα προσωπικά θέματα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του.
  3. Δημιουργία Καθημερινής Ρουτίνας: Δημιουργήστε ένα σταθερό ωράριο για τα μαθήματα και τις δραστηριότητες του παιδιού σας, ώστε να έχει σαφή όρια και προσδοκίες για το τι πρέπει να κάνει κάθε μέρα.
  4. Κίνητρα και Ανταμοιβές: Θέστε στόχους για το παιδί σας και προσφέρετε του κίνητρα ή ανταμοιβές για την ολοκλήρωση των μαθημάτων.
  5. Ενδιαφέροντα Μαθήματα: Προσπαθήστε να ενδιαφέρετε το παιδί σας για τα μαθήματα παρουσιάζοντάς τα ως κάτι ενδιαφέρον και σχετικό με τα ενδιαφέροντά του.

Και μη ξεχνάτε μαμάδες , υπομονή και επιμονή!! είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε!

Η LR πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το Mind Master Gold με θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και προσφέρει ενέργεια και υποστήριξη σε φάσεις κόπωσης και εξάντλησης.

Δοκιμάστε το! 



Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.